5. EKONOMİ OTURUMU

1

Yer: Hamilik Okulu Vakıf Merkezi

Tarih: 06.11.2016 Pazar Günü,   10:00 – 12:30

Konu: 2016 Yılı Ekonomik Değerlendirmesi ve 2017’ye Bakış

Konuşmacı: Prof. Dr. Murat Yülek  (http://www.muratyulek.com)

 

ÖNCEKİ OTURUMLAR

  1. EKONOMİ OTURUMU

Ekonomi oturumlarının 4.’sü 17 Nisan 2016 tarihinde Vakıf Merkezi’nde gerçekleştirildi ve Halk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil tarafından Ekonomi Üzerine Konuşmalar: Faiz, Büyüme ve Armağan Ekonomisi konuları anlatıldı.

  1. EKONOMİ OTURUMU

Üçüncü Ekonomi Oturumu 10 Ocak 2016 tarihinde Vakıf Merkezi’nde gerçekleştirildi. Oturumda Tayfun Özkan ve Dr. Hakan Arsoy tarafından 2016 Türkiyesi’nde Ekonomik Beklentiler konulu konuşmalar yapıldı.

  1. EKONOMİ OTURUMU

Ekonomi Oturumları’nın ikincisi 24 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Oturumda Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu tarafından “Cari Açık ve TCMB” konulu bir konuşma yapıldı.

  1. EKONOMİ OTURUMU

Birinci Ekonomi Oturumu 11 Ocak 2015 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Oturumda Gelir İdaresi Eski Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Direktörü Tayfun Özkan, Ekonomist Mehmet Fatih Ulu ve Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Albayrak tarafından genel olarak bütçe kavramından ve merkezi yönetim bütçesinin oluşturulması, merkezi yönetim bütçesinin reel sektöre yansımaları, merkezi yönetim bütçesine makro pencereden yaklaşımlar ve merkezi yönetim bütçesinin finans piyasaları açısından değerlendirmeleri yapıldı.