Merak Kutusu Uygulamaları

Keşif ve İlham kulübünde 15 Mart’ta yaratıcı çalışmalarımız serisinin bir devamı olan problem çözme yeteneklerimizi ve problemlere olan bakış açımızı vizyonumuzu geliştirmeye yönelik, Merak Kutusu olarak adlandırdığımız bir uygulamayı gerçekleştirdik. Merak kutumuzda hepimizin karşılaşabileceği ve tanımlayabildiği nesnelerin yanında birçoğumuzun daha önce görmediği farklı nesneler de katarak katılımcılarımızın ilk defa karşılaştıkları nesnelere olan yorumlarını da görmüş olduk.

15martr1 (1) 15martr1 (4)

Bu maceracı aktivitenin en güzel yanı ise sonraki aşamalarında bu nesnelerin yaratıcı/faydalı bir biçimde yorumlamaları ve bu yorumlar ile problemlerini çözmeye çalışmalarıydı. Bunun için gruplarımıza daha önce hiç çözülmemiş problemlerimizden seçmelerini ve ellerindeki nesneler ile çağrışımlarda bulunarak bu problemlere çözüm geliştirmelerini bekledik. Sonuçlar şaşırtıcı bir biçimde ilişki yeteneklerimizin nereye geldiğini gösterir nitelikteydi.

15martr1 (3)15martr1 (2)

Hem keyif aldığımız hem de düşünme şekillerimizi geliştirdiğimiz bu uygulamanın en güzel yanı ise problemlerin çözümünün yanında; somutlaştırılmış nesneler ile ilişkilendirmeler sayesinde ayakları yere basan proje ve çözümler önerilmesini öğrenmemizdi.