PMK – Uluslararası Ticaret ve Pazarlama

Küresel ticarette ihracata dayalı ekonomiler hali hazırda hala ve hızla büyümekte…

PMK’da ilk dönemin sonuna doğru yaklaşırken pazarlama yetkinliklerimiz Uluslararası Ticaret ve Pazarlama dersi ile farklı coğrafyalara taşındı. Türkiyenin piyasa durumu ithalat-ihracat rakamları ile globaldeki yeri üzerine başlayan ders, uluslararası rakamlar ile hangi ülke neyi iyi yapıyor başlıkları üzerine devam etti.

Sunumun kalan kısımlarında, farklı ülke insanlarının sahip olduğu kültürel yapı uluslararası pazarda uygulanacak stratejiler ve pazarlama faaliyetleri üzerindeki etkisi üzerine tartışma ve bilgi alışverişiyle geçti.

Uluslararası Ticaret ve Pazarlama’19

Birçok markanın global reklam yaparken yaptığı yanlışlar ve yaptığı doğrular farklı vaka örnekleriyle enine boyuna incelendi. Turquality gibi devlet destekli yurtdışında pazarlama faaliyetlerini geliştirecek teşvik programlarından, subvansiyondan, INCOTERMS’den ve bunun gibi farklı uygulama, teşvik ve terimlerden bahsedilerek globalde iş yaparken dikkat edilmesi gereken konulara değinildi.

Bu hafta da pazarlama konusunda yetkinlik bazlı ve entelektüel bilgiler edindiğimiz bir dersi geride bıraktık. Daha farklı içerikler için takipte kalın.