KİK’de İkinci Dönem Başladı

Şubat ayının ikinci haftası Keşif ve İlham Kulübüne başladık. Kulüpte hem teoriyi konuşuyoruz hem de bunu içselleştirmemizi sağlayacak uygulamalar yapıyoruz. İlk dönemin sonunda sınıf dışı uygulama olarak öğrencilerden ara tatilde hazırlanmak üzere kısa film istemiştik. Bu dönemin ilk haftası öğrenciler tarafından çekilen kısa filmleri izledik. Toplumsal bir sorunun işlendiği filmler grup olarak hazırlandı. Hazırlık sürecinde gruptaki kişiler bir araya gelmeden uzaktan iletişim kurarak çalıştılar. Sınırlar koyarak yaratıcılığın artırılmasının amaçlandığı bu uygulamada son derece güzel sonuçlar ortaya çıktı.

Keşif ve İlham Kulübünde programın bir parçası olarak “Kâşifleri” konuk ediyoruz. Bu kapsamda ikinci hafta sürpriz bir konuğu ağırladık: Dr. Serdar Birinci. “Konuk Kâşifimiz” yeteneklerini keşfederek bunları beceriye dönüştürmüş ve önüne koyduğu hedeflere adım adım yaklaşmış bir “Meslek İnsanı”. Hamilik Okulu Vakfı mezunlarından olan ve ekonomist olarak Amerikan Merkez Bankasında (Federal Reserve Bank of Minneapolis) çalışmaya başlayan Dr. Serdar Birinci mesleğini seçerken neler yaşadığını, nasıl kararlar verdiğini ve çıktığı bu keşif yolculuğunda şuana kadar karşılaştıklarını bizimle paylaştı.

Her ne olursa olsun elimizdeki işin hakkını vermenin ne kadar önemli olduğunu hatırladık. Gayret etmenin, azmin ne demek olduğunu; insan ve çevresi üzerindeki etkisini somut örnekler üzerinden gördük. Kocaeli’nden Amerika’ya uzanan bu macerayı heyecanla dinledik.

Öğrencilerin sorularıyla renk kattığı oturumda çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Konuğumuza tekrar teşekkür ederiz.

Keşif ve İlham Kulübü programı “Beynin Anatomisi II” dersiyle devam edecek.