Şefkat Halkası Söyleşileri

Merhaba Muhammed, bize kendinden bahseder misin?

Adım Muhammed Salih BAH.  Sierra Leone’den geldim. Türkiye’ye Diyanet Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’nin aracılıyla geldim. Bu benim Türkiye’deki üçüncü senem. 11.sınıftayım.

Sierra Leone hakkında ne söylemek istersin bize?

Sierra Leone’den bahsedecek olursam ilk önce Afrika’nın batısında bulunan bir ülke. Ülkemiz yeşili bol olan turistik bir ülke. Nüfusun yaklaşık %65-70’i Müslüman. Ancak gerçekten dine bağlı olanlar %10 kadar. Yani biraz Türkiye gibi.

Peki bu Türkiye’deki üçüncü senen. Türkiye hakkındaki izlenimlerin ne?

Türkler samimi bir millet. Yardımsever ve sıcakkanlılar. Vicdanlılar ve cömertler. Yani çok güzel insanlarla tanıştım. Allah’a şükür kötü insanlarla karşılaşmadım şimdiye kadar. Ayrıca kendimi hiç yabancı bir ülkede yaşıyor gibi hissetmedim. Sanki memleketimde yaşıyormuşum gibi. İstanbul’da ise beklediğimden fazlasını buldum ve İstanbul’u çok sevdim. Üniversite’yi de burada okumak nasip olur inşallah.

Hangi bölümde okumak istiyorsun? Düşündüğün bir üniversite var mı?

Hayalim İstanbul Teknik Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okumak.

Son olarak Şefkat Halkası için neler söylersin?

Şefkat halkası çok güzel bir proje. Bu projeyi düşünenlerden Allah razı olsun, başımızdan eksik etmesin. Bize derslerimizde yardım ediyorlar gireceğimiz sınavlarda başarılı olmamız için. Aile buluşmalarında bize çok sıcak davranıyorlar. Çok misafirperverler. Yaptığımız etkinlikler, faaliyetler çok güzel. Yani şefkat halkasından çok memnunum. Beklediğimden çok fazlasını verdi. İnşallah böyle devam edecek.