Selam Halkası Bineal Nedir Konusunu İşledi

Aralık ayı 2. pazar günü Selam Halkası olarak vakıf merkezimizde kardeşlerimizle buluştuk. Bir önceki etkinliğimiz olan liseye merhaba sohbetimizden sonra bu dersimizde kardeşlerimizle Bienal nedir konusunu işledik. Dersimizi halkamızın en yeni üyelerinden Hatice Zeynep Karakelle ve Habibe Özbey organize etti ve yürüttü ve halka eşrafından Mustafa Özkan ile Furkan Arundaş da derse katıldı. Tüm selam halkası kardeşlerimiz etkinliğe katıldı.

Kahvaltı sırasında kardeşlerimizle hoş geldiğiniz sohbeti yaparken çaylarımızı da yudumladık.

Organizasyonun ilk aşamasında Hatice ve Habibe “Bienal nedir?” sorusunu açıkladı ve bunun üzerine kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Sunum sonrasında, herkesin kullanabileceği malzemeler masanın üzerine serildi ve herkes malzemeleri kullanarak ne anlatmak istiyorsa başladı onu anlatabilmek için kendi sanatını icra etmeye.

Tüm hazırlıklardan sonra, bu sefer sıra sanat eserlerinin sunumuna geldi! Herkes sıra ile eserinin önün geçti önce dinleyenler anlattı ne gördüğünü sonra sanatçı anlattı ne işlediğini. Sonunda da gördük ki maşallah pırıl pırıl kardeşlerimiz var. Aslında hepimiz birbirimizden habersiz aynı şeyi dert edinmişiz, hepimizin ortak derdi dünyamızdaki dengesizlik, bencillik ve kötülükler imiş.