FMK: Öğrencilerimizin Yıl Sonu Projeleri

9 Nisan 2020

Hamilik Okulu Vakfı Finans Meslek Komisyonunda dönemin ve yılın son dersini işledik.

Bir yandan son ders olmasının burukluğu, diğer yandan da bir yılı daha tamamlamanın verdiği mutluluk ile icra ettiğimiz bu son dersimizde öğrencilerimiz yıl sonu projelerini anlattılar.

Proje kapsamında her öğrencimiz hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören bir şirket seçerek o şirketlerin faaliyet alanı, satışta olan ürünleri, sermaye yapısı, borçları, varlıklar ve tüm finansal bilgilerini etraflıca inceledi.

Öğrencilerimiz; seçtikleri şirketin geçmiş dönemlerine ait finansal verileri üzerinden oran analizleri yaparak şirketin gidişatı hakkında yorumlar getirdi ve kendilerini o şirketlerin CEO’su olarak görüp uygulayacakları politikaları anlattı.

Bir yıl boyunca işlenen derslerin harmanı niteliğinde olan dersimizde projesini tamamlayıp sunan tüm öğrencilerimize, derslerimize katılan tüm eğitmenlerimize, bir dönem boyunca öğrencilerimizin yanında biz komisyon üyelerine de rehber olan Komisyon Başkanımız Sn. Bayram Veli SALUR’a, tüm komisyon rehberlerimize ve siz değerli blog okuyucularına şükranlarımızı sunarız.

Bir sonraki FMK döneminde görüşmek ümidiyle…

Sağlıcakla kalın.