Keşif ve İlham Kulübü 4.Hafta – Kaşifler Nasıl Yaşamışlar?

Büyük kâşifler kimlerdir?

Kâşifler nasıl yaşamışlar?

Kâşiflerin ortak/farklı özellikleri nelerdir?

Kâşifleri besleyen etmenler nelerdir?

 

Talebelerimiz, Keşif ve İlham Kulübünün 3. Haftasında  “Kâşifin El Kitabı I” dersiyle keşfin doğasını, özünü ve dolayısıyla keşif yolculuklarında onlara birer rehber olabilecek temel bilgilerini öğrenmiş, bir de yolculuk süresince yanlarında onlara eşlik edecek not defterlerini tasarlamışlardı.

Ancak, bir yola çıkmadan o yoldan daha önce geçenleri bilmek, yolda onların izini görebilmek de serüven boyunca bir başka önemli rehber olarak düşünülmektedir. Keşif ve İlham Kulübümüzün 4. Haftasında ustalarımızın izini ve mirasını görebilmek üzere Kâşifler Nasıl Yaşamışlar? konulu dersiyle Halil Furkan Kesler Ağabeyimiz bizlerleydi. Tarih boyunca medeniyetlerin insanlığa bir mirası olarak birikimli bir şekilde süregelen bilimi çok yönlü bir şekilde ve önemli aktörleriyle, kâşifleriyle, anlatarak ve bu kâşiflerin ortak özelliklerine de sıralayarak bizleri aydınlattı.

“Kâşiflerin bir ortak özelliği de Iraksak düşünmeleridir” diyerek talebelerimizin ıraksak düşünerek fikir ürettikleri bir uygulama ile dersimizi tamamladık.

 

Bu dersin hazırlanma aşamasında kaynaklarından çokça yararlandığımız çok değerli Prof. Dr. Fuat Sezgin Hocamızı bir kez daha saygıyla, rahmetle, minnetle anıyoruz…