Keşif ve İlham Kulübü 9.Hafta – İnovasyon

İnovasyon nedir?

İnovasyon neden bu kadar kıymetli?

Her sunulan yenilik, her yeni ürün veya çalışma birer inovasyon mudur?

               Geçtiğimiz haftalarda bize kendi serüvenlerimizde rehber olabilecek birçok kavramı öğrenmiştik. Günümüzün rekabete boğulmuş, “red ocean” olarak tanımlanan dünyasında şirketlerin hayatta kalmak için tutunmak zorunda kaldıkları bir kavram daha var: “İnovasyon”.

Keşif ve İlham Kulübümüzde bu hafta Eyüp Kara ağabeyimiz ile beraber  “İnovasyon” konulu dersimizle; inovasyonun ne olduğunu, geçmişten günümüze inovasyon örneklerini, ülkelerin ve şirketlerin inovasyonlar karşısındaki varoluş mücadelesini işledik. Ayrıca, günümüz dünya ekonomisinde inovasyonsuz bir büyümenin mümkün olmayacağı ve sahip olduğumuz kaynaklar ile yeteneklerimizi birleştirerek katma değer üretmenin ne kadar kıymetli olduğunun üzerinde durduk.

Dersimizi dünya genelindeki büyük resmi görebilmek adına ülkeleri ve şirketleri kapsayan makroekonomik göstergeleri sorduğumuz bir Kahoot uygulamasıyla tamamladık.

Ders sonrasında ise bu 9 haftalık öğrenim sürecinde talebelerimizin edindikleri bilgilerle dönemin son iki dersinde bizlere sunum yapacakları araştırma konularını paylaştırdık.