Keşif ve İlham Kulübü 5.Hafta – Kaşifin El Kitabı II

Biyomimetik nedir?

Biyomimetiğin örnekleri nelerdir?

 Hangi alanlarda kullanılabilir?

Kaşif adaylarımız bir önceki hafta “Kaşifler Nasıl Yaşamışlar?” konulu dersleriyle kaşiflerin ortak özelliklerini, hayatlarını, dünyayı nasıl tasarruf ettiklerini ve birikimli olarak süregelen bilim dünyasında bizlere bıraktıkları mirası kavramaya çalışmışlardı.

 

Bu devraldığımız mirasın bilincinde, kaşiflerimizin serüven boyunca yanlarında bulundurmaları gereken “El Kitabı” bilgilerini onlara sunuyoruz. “Kaşifin El Kitabı I” dersimiz ile keşfin doğasını ve özünü anlatmaya çalışmıştık.

Bu yolda en büyük ilham kaynaklarından birisi de içinde nice mucizeler barındıran doğanın ta kendisidir. İnsanoğlu var oluşundan bu yana doğayı “hayretle” gözlemlemiş, Yaradan’ın kusursuz sanatından ilham alarak ihtiyacı olan araçları üretmeye gayret etmiştir. Keşif ve İlham Kulübümüzün 5. Haftasında Kaşifin El Kitabı II konulu dersiyle Mustafa Özkan ağabeyimiz; biyomimetiğin ne olduğunu, örneklerini ve kullanıldığı alanları hayretimizi de uyandıracak biçimde bizlerle paylaştı. Ayrıca dersimizde günlük problemleri tespit etmeye çalıştık ve “Bu problemleri çözmek için biyomimetiği nasıl kullanabiliriz?” sorusuyla talebelerimize bir sonraki hafta için sunumunu hazırlayacakları bir grup ödevi verdik.