PMK – E-ticaret

PMK’nın 8. Hafta dersi “E-ticaret” üzerineydi. Web 1.0’dan başlayan ve günümüz global internet erişimini, trend internet teknolojilerini barındıran bu ders e-ticaret üzerine rakamlar, e-ticaret ögeleri gibi konu başlıkları ile bu haftada oldukça eğlenceli ve öğretici geçti.
Türkiye’de e-ticaret hacminin % 5.4 oluşu ve Dünya’da ve Türkiye’de bu rakamın gelecek senelerde hızla yükselecek olması, şirketlerin özellikle e-ticarette de bir satış kanalı oluşturmaları gerektiği ve bunu güvenli, kullanıcı dostu olarak nasıl yapılacağı, bireysel olarak da e-ticareti kendimize pasif bir gelir kaynağı olarak kullanabileceği gibi başlıklar dersin dikkat çekici tartışma konularıydı.

E-ticaretin özellikle teknik taraflarına da değinilen bu derste SEO için e-bebek’in yapmış olduğu kişiye özel ninniler, Asya’daki web siteleri ile Avrupa’daki web sitelerinin tasarımsal farklılığı ise UX örneği olarak işlendi. Ödeme sistemlerindeki değişim ve ülkeler bazında farklılıkları ise dersin ilginç gelen kısımlarındandı.
Dersin sonunda el yapımı ürünlerin uluslararası pazarda satışını sağlayan etsy.com incelendi. Gelecek haftalarda öğrencilerden bireysel olarak bu sitede hayali veya gerçek bir ürün satışı için pazarlama karmasına uygun olarak bir iş planı hazırlamaları ve grup halinde sunmaları istendi.
Birçok farklı ürünün e-ticarete uyarlanmış sunumunu ve daha fazlasını kaçırmamak için bizi takip etmeyi unutmayın.