PMK – Etsy Sunumları

Bu hafta PMK’da sahne öğrencilerindi. Etsy sunumları ve e-ticaret üzerine vaka çalışmaları ile farklı kanallarda ve farklı sektörlerde online satışın inceliklerini hep beraber keşfettik.

Ders Etsy sunumları ile başladı. Grupların ilginç ve farklı birçok fikrini deneyimlediğimiz bu oturumda, sanal veya gerçek olarak bir ürünün e-ticarette nasıl satılacağı üzerine stratejiler dinledik.

 

 

Dersin ikinci oturumunda 5 gruba ayrılan sınıf ile bir vaka çalışması gerçekleştirildi. Bu vaka çalışması kullanıcılar tarafından bilinen bir internet sitesi üzerine oldu. Öğrencilerden belirlenen sürede belirlenen hedefler doğurultusunda araştırma ve beyin fırtınası yapmaları beklendi. 

Öncelikle  rakiplerimiz kim ve neyi iyi yapmışlar ile başlayan bu çalışma , bizim internet sitemizde eksikler neler, sitemiz daha iyi nasıl olabilir, promosyonlarımız neler olmalı, neleri kaldırmalıyız, müşteri sonrası hizmet, alışveriş esnasında müşteri deneyimi gibi birçok başlıkta ayrı ayrı incelendi ve bu keyifli vaka çalışması öğrenci sunumları ile sonlandı.